Adoptieprocedure 

Hoe gaat het adopteren van een pup in zijn werk?

Voordat een pup naar Nederland komt proberen Stichting Puppy Rescue Team en haar dierenbeschermers in het buitenland altijd zo veel mogelijk te weten te komen over het karakter en de achtergrond van de puppy's.

Alle puppy’s die naar Nederland komen, gaan in het buitenland eerst naar een dierenarts. Ze krijgen een chip, worden ingeënt, ontvlooit en ontwormd en krijgen ze een Europees paspoort. Vervolgens worden de puppy's met speciaal vervoer naar Nederland gebracht om hier naar een opvanggezin te gaan of direct geadopteerd te worden.

Het adoptie-tarief voor 2022 is € 500,00 inclusief een veiligheidspakket bestaande uit een halsband - y lijn en een veiligheidstuig.

Deze tarieven zijn slechts een vergoeding voor:

* de verzorging en het voer tijdens hun verblijf in Italië

*de medische checks

*bloedtesten en eventuele behandelingen

*de benodigde vaccinaties waaronder rabiës

*de chip en het inbrengen hiervan

*het Europees paspoort

*het transport naar Nederland

Het spreekt voor zich dat al het geld ten goede komt aan de zwerfhonden in Italië en Roemenië.

Hoe kunt u reageren op een hond.

Wanneer u bij ons op de website de leukste, liefste of mooiste pup heeft gezien en wat het beste bij u past, kunt u ons het beste benaderen via ons contact formulier of een mailtje sturen met uw telefoonnummer en antwoord op onderstaande vragen:

Wat we graag willen weten is:
 
- hoe zal het leven van de hond er bij u uit komen te zien?
- gezinssamenstelling en leeftijden
- andere huisdieren
- ervaring met honden
- werktijden
- wandeltijden 
- waar moet hij slapen
- vakanties
- hoe lang moet het dier alleen zijn
- omheinde tuin
 
Wanneer u hebt aangegeven interesse te hebben in een puppy, zal er telefonisch contact met u worden opgenomen door één van onze vrijwilligers. In dit intakegesprek zullen onder 
andere uw wensen en woonsituatie worden besproken en wij zullen u zo veel mogelijk over de pup vertellen. Wanneer beide partijen er zeker van zijn dat de betreffende pup een goede 
match kan zijn, wordt er een huisbezoek afgesproken. Door de huidige Corona omstandigheden doen wij dit tijdelijk via een videocall.
 

En dan verder....

De pup kan al in Nederland zijn of nog in het buitenland. Als de pup al in Nederland is, kunt u deze gaan bezoeken bij het gastgezin en voor het eerst kennismaken.na een gesprek met de contactpersoon van de stichting. Wel vragen wij u om er thuis nog eens goed over na te denken voordat u de pup in huis haalt. Daarom hebben we ook de regel dat de pup nooit meteen met u meegaat tijdens de eerste kennismaking bij het gastgezin.

Als er een klik is en ook het gastgezin vind het een goede match, dan wordt er een koopovereenkomst opgemaakt en opgestuurd wat u invult en ondertekend, en maakt u het bedrag van  € 500,00 over aan de stichting. Dan wordt er een datum en tijdstip afgesproken wanneer u de pup bij het gastgezin kunt ophalen. Dit ophalen van de hond/pup dient binnen een week na kennismaking te geschieden aangezien wij de gastgezinnen niet onnodig lang bezet willen houden.

 

Wanneer de pup nog in het buitenland zit en u wilt hem of haar adopteren, dan proberen wij zo snel mogelijk de pup naar Nederland te halen.  Bij een reservering van een puppy vragen wij een vooruitbetaling van €100,00 euro.  Een hondje is een commitment van vele jaren en deze reservering is zowel voor u als adoptant als voor ons als stichting een extra zekerheid. U weet zeker dat het door u gekozen hondje definitief voor u gereserveerd wordt, en wij krijgen van u het signaal dat u een weloverwogen beslissing neemt. Wij hopen dat we hierdoor een scheiding krijgen van mensen die serieuze belangstelling hebben en mensen die, hoe goedbedoeld ook, te impulsief reageren op een hondje, en hier toch helaas weer op terug komen. Annuleert u de pup dan is er geen restitutie van het reserveringsbedrag mogelijk. We maken voor elke aankomst een Whats app groep aan waarin we de tijd van aankomst aan geven. Via deze groep houden we ook nog voor langere tijd contact met elkaar over de puppy's en kunt u ook daar al u vragen stellen aan ons. In deze groep zitten ook standaard de rescuers uit Italië of Roemenië in, en zij vertellen u graag alles over uw puppy over de tijd dat ze bij hen verbleven.

Nazorg

Wanneer u uw nieuwe huisgenoot heeft opgehaald bij een gastgezin, zal de contactpersoon waar u mee gesproken heeft in de eerste weken een aantal malen contact met u opnemen. U kunt dan bij haar terecht met uw vragen en samen bespreken hoe het gaat.
De nazorgmedewerkers van Stichting Puppy Rescue Team zal na verloop van tijd via email of telefonisch nog een keer contact met u opnemen om te kijken hoe het gaat met uw nieuwe huisdier in zijn/haar nieuwe huis. Op deze manier probeert Stichting Puppy Rescue team u altijd de gelegenheid te geven vragen te stellen en kunnen wij ook het welzijn van de pup volgen.

Verplicht Veiligheidstuig

Stichting Puppy Rescue Team verzorgt zelf voor alle puppy’s die wij bemiddelen een goed en veilig anti-ontsnappings veiligheidstuig. Zoals u gelezen heeft in de handleiding zijn de puppy’s in de eerste periode nog heel gevoelig voor onbekende dingen. Ze schrikken snel van onverwachte dingen. Ze hebben tijd nodig om te acclimatiseren binnen hun nieuwe woonsituatie, hun nieuwe omgeving en alle nieuwe geluiden en andere prikkels. 

Wij willen graag ontsnappingen voorkomen van de puppy’s die wij bemiddeld hebben. 

Ons beleid is daarom dat elke pup via ons met het veiligheidstuig om meegaat naar huis!

Stichting Puppy Rescue Team besteld zelf deze tuigen zodra de adoptie wordt goedgekeurd. 

Deze veiligheidstuigen worden speciaal voor ons gemaakt, naar onze veiligheidseisen

Wanneer de pup aankomt in Nederland krijgt de pup het tuig, halsband en de lijn om voordat deze aan u wordt overhandigd via onze veiligheidsvoorschriften.

 anti_ontsnappings_tuig.jpg

 Er bestaan globaal twee typen hondentuigjes. Het ene is een zogeheten instapmodel dat als een soort van achtje boven op de schouderbladen van de hond samenkomt. Hier kan een hond uit ontsnappen als hij loodrecht achteruitschiet tegenover degene die de riem in handen heeft. Het andere soort tuig ziet er op de schouderbladen van de hond uit als een gekantelde letter H en gaat over kop van de hond om het aan te trekken en omsluit de voorhand van de hond. Hier zijn de beste ervaringen mee opgedaan. Uiteraard moet een tuigje net als een halsband goed passen en niet te los zitten en zit er een extra slotje op om de sluiting te vergrendelen. Wij gebruiken zelf tuigjes van dit model, maar dan met een extra band om de buik. Dit tuig is 100% ontsnappings proof.

 

Schaf geen pup aan omdat het zo schattig is, of voor de kinderen, maar maak een weloverwogen beslissing. Het is tenslotte een commitment voor misschien wel vijftien jaar!!

  • Het adopteren van een dier is een serieuze, levens veranderende stap die je goed moet overwegen. Het verzorgen van een dier vraagt ​​tijd, geld en toewijding - is dit de juiste beslissing voor u?
  • Het is een beslissing die uw leven de komende 10 tot 15 jaar kan veranderen. Er zijn natuurlijk de initiële adoptiekosten, maar uw moet ook rekening houden met alle volgende kosten: eten en verzorging, dierenartsrekeningen, oppas-/kennelkosten en verzekering. Als u fulltime werkt, neem dan geen hond!! Honden zijn intelligente roedeldieren, en kunnen niet uren alleen zijn.
  • Vergeet niet dat u net zo goed de metgezel van uw hond bent als hij of zij de uwe is. De hond zal elke dag moeten worden uitgelaten, bij regen of zonneschijn, en met regelmatige tussenpozen. U zult uitstapjes moeten maken naar de dierenarts en natuurlijk werken aan socialisatie en interactie met andere honden en mensen. Het hele gezin moet van de training genieten en iedereen moet zich inzetten om verantwoordelijkheid voor de hond te nemen.