Hoe kunnen we de eerste nachten zo goed mogelijk doorkomen?


EEN PUP IN HUIS


MeerTipsDe eerste nacht dat je je pup in huis hebt, kan zwaar zijn. Vroeger was de standaardoplossing om de pup zo ver mogelijk van je bed te zetten en te proberen om door het (mogelijke) gepiep heen te slapen. Tegenwoordig zijn er ook andere adviezen.

Zodra je je puppy mee naar huis krijgt, verandert er veel voor hem. Weg van het vertrouwde nest, geen warmte meer van moeder en de broertjes en zusjes. Natuurlijk zal uiteindelijk jouw liefde alles goed maken. Zorg ervoor dat je de brokjes rond 20.00 uur wegzet en een 1 uur voordat je naar bed gaat, zet je ook het water weg. Laat je pup vlak voordat jezelf naar bed gaat nog een keer uitgebreid uit.

De meeste eigenaren willen dat hun hond ’s nachts in de woonkamer in een bench slaapt. Het is echt beter het pupje zeker de eerste nacht nog niet alleen in de woonkamer te laten slapen en al helemaal niet in een omgeving waar hij overdag nauwelijks is geweest. Het contrast tussen de aanwezigheid van zijn moeder en broertjes en zusjes en het alleen slapen in een volstrekt onbekende omgeving is dan maximaal. Uw puppy weet niet wat hem overkomt en zal steeds
harder gaan piepen, janken en aan de deur gaan krabben. U hoort dit alles aan terwijl u op uw slaapkamer in bed ligt en houdt vol, omdat u weet dat u consequent moet zijn. Maar wat u nu ook doet, u doet het altijd verkeerd. Laat u hem janken dan leert de pup dat u niet altijd en overal voor hem klaarstaat. Voor een leider een slechte start. Gaat u naar de pup toe dan leert hij dat dergelijk gedrag belonend is. Hierdoor wordt het alleen leren blijven weer moeilijker. U kunt deze
situatie die voor alle partijen vervelend is voorkomen, door de pup de eerste paar nachten mee naar de slaapkamer te nemen. Als alternatief kunt u de eerste paar nachten ook naast de slaapplek van uw puppy gaan slapen.
.
De eerste nacht mag uw puppy dus mee naar de slaapkamer, in een bench, of u zet een klein stukje van de slaapkamer af waar u zijn mand neerzet en een puppypad op de grondneerlegt.
U kunt het uw puppy nog beter naar z'n zin maken, door een warme kruik met een handdoek eromheen op zijn slaapplek te leggen. Dan heeft hij toch iets warms om tegenaan te liggen, ook alzijn het niet zijn nestgenootjes.
Op het moment dat uw puppy het de eerste nacht wat moeilijkerheeft, bent u in de buurt. U beloont de pup natuurlijk niet voor zijn gepiep. Laat echter wel uw aanwezigheid merken door tegen uw puppy te praten of hem even aan te raken met uw hand. Hij zal dan al snel gerustgesteld gaan slapen. Geef uw puppy echter niet teveel aandacht en ga ook niet met hem spelen.
Sommige mensen willen de pup helemaal niet op de slaapkamer hebben. Ga dan wel de eerste nachten naast de slaapplek van uw puppy slapen.

Zodra uw puppy zich bij u thuis veilig voelt en ’s nachts goed slaapt, plaatst u zijn slaapplaats in fasen steeds verder van uw bed totdat hij op de overloop staat. Dat is het moment waarop u de pup ’s nachts alleen in de woonkamer kunt laten.

Kortom:

Om de overgang van het nest naar een voor de puppy totaal nieuwe omgeving zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen, is het sterk aan te raden de pup mee te nemen naar uw slaapkamer.
Als u uw puppy niet op uw slaapkamer wilt, ga dan de eerste nachten naast zijn slaapplek slapen.
Leg een warme kruik en een knuffel op de slaapplek. Ga de eerste nachten een aantal maal uw bed uit om uw puppy zijn behoefte te laten doen.

Extra tip: Leg de nacht voordat de puppy in huis komt, zijn schone dekentje bij jouw in bed. Dan zit daar jullie vertrouwde geur aan.

Sta ’s ochtends op tijd op, en laat de pup meteen uit. Dan kunnen jullie samen weer een fijne gezellige dag tegemoet gaan.

Je zult merken dat het piepen ’s nachts snel stopt wanneer jullie pup zich thuis gaat voelen.

Logo dierengedenkshop 234x60ProfiNOX logo 234x60logo intrrieuropleidinglogo PrintVorm 234x60van Orsouw autos bedrijfslogo 254x110