Hoe lang mag ik lopen met een puppy?


EEN PUP IN HUIS


MeerTipsUw pup is nog niet gewend om aan de lijn mee te lopen en zal dit in eerste instantie ook een beetje raar vinden. Belangrijk is dat je zij de tijd gunt hieraan te wennen, en steeds korte stukjes loopt. Ga nooit aan de lijn trekken maar probeer de pup altijd op een leuke manier mee te lokken. Dit kan door op jouw hurken te gaan zitten en het pup enthousiast naar je toe te roepen of door een speeltje aan een touwtje te doen en deze over de grond te laten slepen voor de pup uit. Je zult merken dat hij dan achter het speeltje aan gaat lopen. Begin met kleine stukjes, al snel zal je merken dat je pup het steeds leuker vindt en makkelijker mee loopt. Men rekent altijd 1 minuut per week. Is je pup 15 weken oud dan mag hij max 15 minuten wandelen. Maar bouw dit langzaam op en loop in het begin dezelfde route zodat de pup zich de weg naar huis kan herinneren.

Tijdens de wandeling gaat jouw puppy op onderzoek tocht. Hij snuffelt alles wat hij tegenkomt. Hou wel rekening mee dat je pup nog gevoelig op zijn darmen is. Als de pup iets wil opeten, haal dit dan uit zijn bek.

Logo dierengedenkshop 234x60ProfiNOX logo 234x60logo intrrieuropleidinglogo PrintVorm 234x60van Orsouw autos bedrijfslogo 254x110