Een reu of teef?


WAAR MOET IK OP LETTEN BIJ HET AANSCHAFFEN VAN EEN HOND?

MeerTips
De keuze voor een reu (mannetjeshond) of teef (vrouwtjeshond) is voor de één een vanzelfsprekende keuze, voor de ander een lastige overweging.

Hieronder enkele tips, die je zou kunnen helpen, bij het maken van de keuze.

Over het algemeen wordt gezegd, dat reuen wat zelfstandiger zijn en teven wat aanhankelijker.

Een boomer is qua karakter een makkelijke en sociale hond. Er is dan ook qua karakter weinig verschil tussen een reu of teef.

Een klein verschil is dat teven vaak wat feller en pinniger zijn tijdens de loopsheid, terwijl reuen onderling vaak willen kijken waar ze staan in de rangorde.

Een ongecastreerde reu markeert zijn territorium en een teef, die niet gesteriliseerd is, wordt +/- 2 x per jaar, loops. Laat je ze castreren /steriliseren, dan krijgt een reu minder sterk de neiging te markeren en een teefje zal niet meer loops worden.

Heb je al een hond in huis?

Houd dan rekening met het karakter en geslacht van de al aanwezige hond.

Kies je bij een tweede hond, voor een hond van het andere geslacht? Hou je er dan rekening mee dat wanneer je niets doet, de kans groot is dat ze zelf gaan zorgen voor gezinsuitbreiding en dat is niet de bedoeling voor onze rescue pups.

Verschillen tussen reu en teef zijn verder dat een niet gecastreerde reu ‘verliefd’ kan worden op loopse teven in zijn omgeving. Een reu kan dagen van slag zijn en proberen te ontsnappen om bij het loopse teefje te komen. Een niet gesteriliseerde teef wordt loops en kan dan soms wegloperig worden. Je moet in ieder geval zelf voorkomen dat ze ongewenst gedekt wordt.

Let wel; elke hond en elk ras is anders. Het is vaak maar net waar je zelf de voorkeur aan geeft.

Logo dierengedenkshop 234x60ProfiNOX logo 234x60logo intrrieuropleidinglogo PrintVorm 234x60van Orsouw autos bedrijfslogo 254x110