Zwerfhondenopvang Corfu, Griekenland

 

OpvangCorfu4Corfu.

Corfu, is één van de grotere Griekse eilanden met uitzicht op het Griekse vasteland en Albanië. Dit prachtige groene eiland is een zeer populaire vakantiebestemming voor veel Engelse, Duitse en Nederlandse toeristen.

Helaas vinden we op dit eiland behalve de mooie stranden en idyllische dorpjes ook veel zwerfdieren en is dierenmishandeling en doding er aan de orde van de dag. Sterilisatie en ook castratie van honden en katten gebeurt hier sporadisch. Veel Grieken vinden het, los van de kosten, een onnatuurlijke ingreep. Het doden en dumpen van honden wordt helaas wèl als normaal beschouwd. De honden die op straat rondzwerven zijn veelal bastaardjes maar ook rashonden worden door hun eigenaren net zo makkelijk achtergelaten als ze niet meer bruikbaar zijn. Bijvoorbeeld als jachthond of als speeltje voor de kinderen. Zelfs zwangere teefjes en pups worden als ongewenst op straat of in een verlaten gebied achtergelaten. Het gebeurt ook met enige regelmaat dat nesten pups bij dierenbeschermers over het hek worden gegooid of in een doos voor de deur worden gezet.

Één van deze dierenbeschermers en tevens contactpersoon van stichting Puppy Rescue Team is de Nederlandse Louisa van Vuurde. Zij is gepensioneerd en brengt veel tijd door op Corfu, om zo met andere dierenbeschermers honden op te vangen. Er verblijven tussen de 20 tot 40 honden in een huiselijke omgeving. De honden hebben daar veel menselijk contact wat goed is voor de socialisatie. Samen met een klein team vrijwilligers staat Louisa, wanneer ze op Corfu is, zeven dagen per week klaar om afgedankte honden te helpen. Ook als ze weer thuis in Nederland is houdt Louisa nauw contact met de vrijwilligers op Corfu. Doordat de honden worden opgevangen in een huiselijke omgeving hebben ze relatief veel contact met mensen. Op deze manier leren de honden dat mensen ook lief kunnen zijn. Ze worden geborsteld, er wordt met ze geknuffeld, en in de zomer staan er waterbadjes klaar waarin ze heerlijk kunnen afkoelen. Ook de kat des huizes draagt bij aan de opvoeding van de honden. 

OpvangCorfu2corddfu

 

Logo dierengedenkshop 234x60ProfiNOX logo 234x60logo intrrieuropleidinglogo PrintVorm 234x60van Orsouw autos bedrijfslogo 254x110