De Stichting Puppy Rescue Team

 

wij zijn een stichting dat samen met een  team enthousiaste vrijwillgers hulp bied aan kansoze pups uit het buitenland om ze op te vangen en te plaatsen in Nederland. De stichting is ontstaan uit pure liefde voor de hond. Helaas hebben vele honden uit het buitenland een erbarmelijk leven. Ze worden beschoten, vergiftigd en voor dood achtergelaten. De honden worden gevonden in weilanden, langs de wegen en spoorwegen of zijn op straat gezet. Soms worden ze zelfs bij onze dieren rescuers aldaar over het hek gezet. 

Onze stichting redt deze puppy’s.
 
Samen met onze vrijwilligers brengen we ze naar Nederland toe waar we ons best gaan doen om een veilig warm huisje te zoeken voor ze. Sommige gaan eerst naar een gastgezin toe en
sommige puppy's gaan meteen bij aankomst direct mee met hun nieuwe baasje. Dat baasje is door ons van te voren gescreend en hebben wij eerst goed bekeken of het nieuwe huisje
geschikt is voor onze kleine pup. Mocht een pup nog geen baasje hebben bij aankomst, dan gaat de pup tijdelijk naar een ervaren gastgezin. Als er een moederhond bij de pups aanwezig is dan komt de moederhond altijd tegelijk met de pups mee naar Nederland. Zij wordt via een andere stichting geplaatst. Helaas komt het vaker voor dat ze zonder moeder gevonden worden.  
 

Waarom zijn wij anders!

Zoals alle grote dingen zijn ook wij klein begonnen. We waren een paar vrienden met mooie ideeën en gingen van start. En dat heeft tot iets moois geleid! We zijn meer dan een groepje hondenliefhebbers. We zijn een familie van gelijkgestemden en we gebruiken onze passie en wat we kunnen om echt een verschil te maken. Het is makkelijk om grootse dingen te doen als je gelooft in wat je doet. Daarom helpen we deze puppy's. Elke keer weer. 
 
Na de plaatsing van de pup houden wij contact met het nieuwe baasje, zodat wij altijd weten hoe het met de pup gaat. Wij willen voor alle puppy's die wij redden een veilig, warm onderkomen bieden! Wij blijven onze geplaatste pups volgen en zijn we altijd bereikbaar voor vragen c.q. adviezen t.o.v. de adoptanten. Wij brengen de adoptanten in contact met onze dierenbeschermers in het buitenland en werken wij transparant. Onze wens is dat we samen meer adoptie en/of gastgezinnen krijgen waar we deze lieve dankbare puppy's een veilig plekje kunnen bieden.