Je leven als Puppie in Roemenië.


Je wordt geboren

in een steegje, zonder mand en zonder zorg, Je moeder doet haar best om je in leven te houden maar in een land waar men niet van straathonden houd, is het leven hard. Als je geluk hebt  overleef je dit maar ben je wel op je eigen aangewezen want je mama en je broertjes en zusje zijn ieder hun eigen weg gegaan. Elke dag is het overleven. Uitkijken voor het verkeer, uitkijken voor de dogcatchers en heel goed uitkijken voor de gemene mensen die je het liefst zo hard schoppen dat je niet meer op kunt staan.

Maar dan kom je iemand tegen,

je krijgt je eerste aai en wat eten. Zoveel vriendelijkheid heb ie in je jonge leventje nog niet gekend. Je hebt geluk, je mag met deze aardige dame mee en wordt je bij heel veel andere hondjes in een afgebakend veldje gezet. Je bent veilig nu maar nog steeds heb je geen warme mand en het eten is nog steeds schaars.

Helaas maken wij dit van stichting Puppy Rescue Team vaker mee

dan dat we willen, en ja als we weer zo’n zielig verhaal horen dan breekt ons hondenhart en doen wij alles wat we kunnen om die kleintjes te helpen. Samen met Ramona Nedelcea. Zij woont in Craiova een stad in Roemenië en vaak komt zij dit dierenleed heel veel tegen. Zij vangt deze puppy’s op en brengt ze in veiligheid. Ze verzorgt ze met heel veel liefde en ondertussen zorgt zij ervoor dat ze alle inentingen krijgen, gechipt worden en een Europees paspoort krijgen, zodat wij ze naar Nederland kunnen halen om ze hier een gouden mandje te geven.

RamonaMijn naam is Ramona,

Sinds vele jaren red ik honden. Om precies te zijn vanaf 1997 toen ik een hond vond die aangereden was door een auto. Ze werd mijn hond en ze leerde me hoe ik van andere straathonden kon houden en ze helpen. Ik werk om geld te verdienen voor de honden, voor het voer, de medicijnen en de dierenarts kosten.

In 2004

was ik zeer actief en heb toen ongeveer honderd honden gered waaronder pasgeboren pupjes die ik de fles moest geven. Deze honden leiden nu een prachtig leven bij mensen die van ze houden en waar ze geliefd en gerespecteerd zijn.

Ik heb een dochtertje

van vier jaar oud (in 2018 ) en een baan dus mijn tijd is beperkt. Mijn man helpt mij, samen hebben we een stukje grond gehuurd en hier een schutting omheen gebouwd. We hebben vele hokken getimmerd en hekken geplaatst en de honden zijn hier veilig.
Gemiddeld leven hier ongeveer twintig honden, jong en oud, allemaal gered van de straat. Iedere dag voeren we deze honden, brengen ze naar de dierenarts en socialiseren ze .
Ook voeren we verschillende roedels honden die op een verlaten fabrieksterrein leven en niet voor adoptie geschikt zijn. Het is veel werk maar ik doe het met mijn hart. Ik voel me erg gelukkig, dat ik deze honden mag helpen en ik voel dat met ieder leven wat we redden de wereld een stukje beter wordt.