Nee. Het opvangen gebeurt op vrijwillige basis

Als een pup die bij u in opvang komt krijgt u van ons een halsband en een riem. Soms is er een mand, voer en speeltjes beschikbaar maar meestal moet u deze zaken zelf aanschaffen. Als u financieël niet in staat bent dit te doen, maar u wilt wel heel graag een pup opvangen, dan kunnen wij met u overleggen hoe wij u daarin kunnen ondersteunen.

Verkeert de pup die bij u in opvang is in levensgevaar, kunt u naar de dichtstbijzijnde dierenarts naar keuze. De stichting draagt hiervoor de kosten.

Ja. Alle puppy’s in de opvang zijn gechipt, ontwormd en gevaccineerd.

Nee, deze kosten worden niet door de stichting vergoed. Uw verzekering beschouwt een opvang pup als uw eigen hond. Schade aan uw inboedel wordt (meestal) niet gedekt door uw verzekering en ook niet door de verzekering van de stichting. Als u een hond in huis neemt gaat de verzekering ervan uit dat men eventuele schade incalculeert.

Opvang is altijd tijdelijk maar het is nooit met zekerheid te zeggen hoe lang een pup bij u blijft. Wij vinden het belangrijk dat de juiste match wordt gemaakt. Dit betekent dat we voor sommige puppy’s binnen enkele weken een nieuw baasje hebben gevonden. Voor anderen kan dat maanden duren.

a, voor zover mogelijk houden wij rekening met uw woonsituatie en wensen.

Voor de pup is het belangrijk dat hij een stabiele woonsituatie heeft totdat hij naar een nieuw baasje gaat. Wanneer het om wat voor reden dan ook mis gaat bij u, dan halen wij de pup bij u weg en plaatsen hem in een ander opvang gezin. Dit heeft uiteraard niet onze voorkeur en gaat altijd in overleg.