Op zoek naar gastgezinnen!

U bent een honden liefhebber en heeft ervaring met honden?
Heeft u mogelijkheden om een tijdelijk opvang adres te bieden voor een hond in nood?
Lijkt het u een uitdaging om de eerste opstap te zijn voor het nieuwe leven van de pup, dan zijn wij op zoek naar u!

hondenhokGastgezin

zijn is mooi en dankbaar werk. Maar vaak ook intensief. Een fulltime taak, met als beloning een enorme voldoening.

Wat houdt het in?

Als gastgezin ontfermt u zich over een direct uit het buitenland gekomen pup tot een geschikt baasje voor hem of haar gevonden is. Uiteraard zijn alle honden gezond en volledig gevaccineerd en in het bezit van een Europees paspoort. Het betreft pups uit onder andere Roemenië en Italië.

Het kiezen van de opvang pup gaat altijd i.o.m. de opvang coördinator waarbij rekening wordt gehouden met de thuis situatie van het gastgezin.
Na aanmelding als gastgezin wordt er contact opgenomen door onze opvang coördinator. Zij zal u alles vertellen over het opvangen van puppys en eventuele vragen beantwoorden. Indien mogelijk zal er een huisbezoek plaatsvinden. Aan de hand van een opvang overeenkomst worden de voorwaarden besproken en wederzijds vastgelegd.

De duur van de opvang

is moeilijk te voorspellen. Dit kan variëren van enkele dagen tot enkele weken. Het gastgezin hoeft niet mee te zoeken naar een baasje. Stichting Puppy Rescue Team adverteert voor de pup en neemt de screening van de aspirant baasjes voor haar rekening. Dit gaat vaak in overleg met het gastgezin die de pup tenslotte het beste kent.
De geselecteerde baasjes komen langs bij het gastgezin om kennis te maken met de pup. Het gastgezin begeleidt deze kennismaking en ziet meteen of er een ‘klik’ is.

Het gastgezin brengt verslag van de kennismaking uit aan Stichting Puppy Rescue Team en in overleg wordt bepaald of de pup geadopteerd kan worden.
Na de overeenkomst wordt een afspraak gemaakt en komen de nieuwe baasjes de pup bij het gastgezin ophalen.

De taak van het gastgezin zit erop, de opvang pup gaat een mooi leven tegemoet.

Wat zijn de kosten?

In principe zijn er geen kosten aan verbonden.
De benzinekosten voor het ophalen van de pup bij aankomst kunnen eventueel gedeclareerd worden. Ook wordt er hondenvoer, indien aanwezig, beschikbaar gesteld.
Dierenartskosten worden door Stichting Puppy Rescue Team vergoed mits er vooraf aan het dierenarts bezoek overleg is geweest en goedkeuring is gegeven door Stichting Puppy Rescue Team 

Wat heeft u nodig?

Veel liefde, geduld, begrip en empathie voor de pup en diens verleden in het buitenland. Verantwoordelijkheidsgevoel en enige ervaring op honden gebied, dit i.v.m. het opvoeden, eventuele zindelijkheidstraining, het aan de riem lopen en socialiseren van de opvang pup. Vaak bied een bench ondersteuning gedurende de nacht, daar een pup zijn nest niet bevuilt. Rekening houdend dat de pup er soms een keertje uit moet in de nacht om zijn plasje te doen. In het begin biedt het de pup een veilig plekje, echter is het niet de bedoeling dat u de pup hier uren in op sluit.

Helpt u mee?

Denk u dat u geschikt bent als gastgezin en wilt u graag meehelpen aan het opvangen van onze rescue pups uit Roemenië of Italië ? Dan bent u van harte welkom in ons team. Voor meer informatie:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Namens onze puppy’s alvast hartelijk dank!